Alvás

3 hónapos baba alvása

#nemalvas #rendszertelenalvas
Sziasztok!
Lassan 3 hónapos kislány anyukája vagyok. Minden rendben vele, édes, jókedvű, kiegyensúlyozott baba. Csak anyatejet kap, igény szerint. Első baba, kevés a tapasztalatom.

Napközben általában alig, vagy nagyon keveset alszik. Ha nem alszik, akkor is csak este látni rajta a fáradtság jeleit. Éjjel sincs vele gond, 2-3x ébred meg röviden enni és már alszik is tovább. Vannak napok, hogy nagyon bealszik (ez a ritkább), van hogy szinte semmit.

A esti elalvása viszont nagyon kitolódott, 11 és éjfél között tudjuk először letenni, 8 körül ébred meg teljesen. Hiába az esti rutin, fürdés, elsötétített szoba, ringatás, nyűgös, fáradt, sirdogál , de akkor sem alszik el előbb. Korai még várni, hogy hamarabb elaludjon este? Mit lehet tenni a nappali nem alvással?

Próbálgatjuk a kendőt, egyelőre csak kevés időt tud eltölteni benne, kikéretőzik belőle és csak úgy nyugszik meg, ha én fogom ölben, de ez reggeltől estig képtelenseg. Mindenki türelemre int, abból van bőven, csak aggódom, hogy egy ilyen pici babának miért ilyen kevés az alvásigénye. Erőltessem-e a kendőt? Vagy mennyi idő alatt szokják meg a babák?

Szakértői válaszok

1db válasz elérhető

A tartalom megtekintése csak a tagok számára elérhető.

Csatlakozás
Van már fiókod?
Bejelentkezés