Lelki egészség

Alkoholista szülő

#alkoholista #kényszerkezelés #közveszélyes
Tisztelt Szakértők!
Édesapám nyugdíjas éveire masszív alkoholista lett. Édesanyámmal élnek együtt, aki napi szinten elszenvedője ennek az állapotnak.

Az italozáshoz társulnak egyéb pszichés problémák is: időnként agresszív, gyűjtögetni kezdett, a környéken kiszed a kukákból dolgokat és hazaviszi (ez állandó vita tárgya), környezetére és magára igénytelen, ápolatlan, nyugdíja jelentős részét italra és szerencsejátékra költi, össze-vissza beszél, hazudozik, semmiben nem lehet rá számítani, elfelejt dolgokat, háziorvoshoz nem hajlandó elmenni, korábban összeveszett vele, kioktatta az orvost.

Fentieken túl ön és közveszélyes dolgokat tesz (panelban élnek és a tűzhelyet folyton üzemben tartja, akkor is ha nincs rajta étel, vagy ha van rajta otthagyja melegíteni, főzni majd lefekszik aludni vagy elmegy otthonról). A problémát nem lehet vele megbeszélni mert tagadja, hárítja, agresszívvá válik, senkire nem hallgat, semmi nem hatja meg.

Teljesen tanácstalan vagyok milyen megoldás lehetséges, hogy a normalitás irányába tereljük, kezeltessük, illetve hogy ne tegye pokollá Édesanyám mindennapjait.

Kérdezni szeretném, hogy milyen hivatalos lehetsőgégeink vannak ennek a helyzetnek a megoldására? Van-e valami jogi kiskapu, ami támogat minket abban, hogy ezt az életvitelt megakadályozzuk és ha okoz valami balesetet mennyiben vonhatnak minket felelősségre? (Egy testvérem van, Ő velük egy városban, de nem egy lakásban él, én 300 km-re.) Köszönöm a segítségüket!

Szakértői válaszok

3db válasz elérhető

A tartalom megtekintése csak a tagok számára elérhető.

Csatlakozás
Van már fiókod?
Bejelentkezés