Lelki egészség

Apa szorongása

#magas_vérnyomás #lelki_okok #stresszkezelés

Tisztelt Szakértők!
Van egy drága jó férjem, 36 éves. Van egy kétéves kisfiunk, és egy 29 hetes leánymagzatunk.

A problémám a következő. A férjem rutin háziorvosi vizsgálaton 190/110es vérnyomást produkált. Előzményként: fehérköpeny szindrómája van, izgul az orvosnál. Három éve volt egy stroke-ja, ha lehet mondani, enyhe, mert csak a kettőslátás volt mint tünet, elég nehezen jöttek rá, hogy végül stroke. Egészséges, nem elhízott, káros szenvedélye nincs, így végül fejlődési rendellenességnek tudták be a stroke-ot, nem úgy fejlődött ki az agyi vérellátásáért felelős nyaki érhálózat. Csak vérhígítót szed. Előtte nap veszekedtünk.

Visszatérve: egész életében görcsös ember volt, azt hozta otthonról, hogy elfojtja az érzelmeit, örlődik belülről, inkább nem szólal meg, nem beszél, iszonyatosan túlaggódóak az ősei. Például: a fiamnak úszószemüvegben kellene homokoznia, mert belemegy a szemébe a homok. Én az ellentetje vagyok, bőrlégzéssel beszélek, de azt vettem észre, hogy anyósoméknál én sem beszélek.

Most, hogy megint téma lett a magas vérnyomása, elküldték mindenfajta vizsgálatra. De szerintem a lelkével, az elfojtásokkal, a stresszkezeléssel van baj. Tudom, hogy ezt neki kellene belátnia, s nem akarok anyja helyett anyja lenni, hogy megmondjam mit csináljon, de mit tehetnék? Vagy rossz felé tapogatózok, hogy a lelkében keresem a bajt, s inkább bólogassak arra, hogy marokszámra szedje a gyógyszert, s szorongjon továbbra is?

A testvére jár pszichológushoz, de otthon nem mondta el. Lehet egy férfira azzal hatni, hogy már nemcsak magáért, hanem a meglévő, s leendő gyerekeiért is felelős? Egy férfi gyengeségnek veszi, ha lelki segítségre van szüksége? Még most is kihat ránk az, amit otthonról hoztunk? Mondjuk hogy a fenébe ne, ha még mindig gyerekként kezelnek. Nem szeretném én is presszionálni, így zajlott le az egész élete. Elnézést, ha zagyva voltam, köszönöm előre is a segítséget!

Szakértői válaszok

2db válasz elérhető

A tartalom megtekintése csak a tagok számára elérhető.

Csatlakozás
Van már fiókod?
Bejelentkezés