Gyermeknevelés

Büntetés és bepisilés, bekakilás

#bekakil #bepisil #bosszú
Kedves Szakértők!
Kisfiam 3 éves múlt, 5 hónapja szobatiszta, éjjel is. Az egyik problémám, hogy időnként nem a wc-be pisil, hanem a földre, szőnyegre, kanapéra, stb. Nem bepisil a játék hevében, hanem előveszi a kukacát és odapisil. Már többször előfordult, hogy ha valami rosszat csinált és beküldtem a szobájába büntetésül (nem gyakran fordul elő, nem vagyok a büntetés híve, talán pont ez a baj) akkor direkt bepisilt. Mikor kérdeztem miért csinálta, akkor mondta is, hogy azért, mert beküldtem.

Tegnap (miután ismét lepisilte a kanapét) beküldtem a szobájába, egy idő utan utána mentem és ekkor ért a sokk. Odakakilt a szobába és szétkente a földön, játékokon. Olyan, mintha bosszúból csinálta volna, amiért megbüntettem. Azóta is borzasztó rossz érzések vannak bennem. Nem értem, hogy tehetett ilyet. Számomra ez már túl megy minden határon.

Félreértés ne essék, nekem nem az a gondom, ha véletlen, a játék hevében bepisil, hanem amikor tudatosan ( érezve hogy pisilnie kell) odamegy valahova, előveszi a kukacát és odapisil. Mit tegyek, hogy megértessem vele, hogy ne használja wc-nek a lakás kiülönböző pontjait, illetve, hogy ne bepisiléssel/kakilással álljon bosszút, az őt ért sérelmekért? Amúgy egy nagyon okos, szeretetreméltó, barátságos kisfiú, folyékonyan beszél, stb. Válaszukat előre köszönöm.

Szakértői válaszok

2db válasz elérhető

A tartalom megtekintése csak a tagok számára elérhető.

Csatlakozás
Van már fiókod?
Bejelentkezés