Dackorszak

Harap, csíp a 2 éves kisgyermek

#harapás
Kedves Szakértők!
2 éves lett a kisfiam nyár végén, szeptembertől bölcsis. Lassan minden nap megharap valakit és azért nem tudom hova tenni ezt a dolgot mert sose azért teszi mert pl elvettek tőle valamit! Sose dühből csinálja csak úgy a semmiből beleharap az illetőbe vagy belecsíp az arcába. Szokta is utána mondani hogy sír. Már mondatokban is beszél ezért nem gondolnám hogy nem tudja kifejezni magát.

Egyébként egy nagyon okos értelmes kisfiú a bölcsis nénink is dícsérte hogy milyen kis okos. Nagyon sokat foglalkozunk vele, szeretet veszi körül tényleg imádják a családban. Itthon erélyesen rászólok megfogom a kezét leguggolok hozzá elmondom hogy ilyet nem szabad csinálni ez fáj a másiknak stb! Büntisarok van ha első figyelmeztetés után nem hagyja abba. 2 percig ott áll ha kell visszaviszem 20x persze minden porcikája tiltakozik de utána bocsánatot kér megölel. Mit tudnék még csinálni? Egyszerűen azt nem értem hogy semmi előzménye a dolognak!

Sokat beszéltem a gondozókkal azt mondják ott sincs előzménye de részletesebben kifaggatom majd őket. Itthon is harapott már minket családtagokat. Azt látom ha felpörög harap de egy pillanat alatt zajlik ez le. De van hogy csak úgy a semmiből. Nagyobb gyerekközösségbe mi nem voltunk előtte így most került be egy olyan közegbe ahol sok gyerek van. Ezenkívül akkor, hogy elmondom neki szépen mást nem tudok csinálni.

Mesét szoktam még neki mondani harapós kiskutyáról aki bántja a többieket ezért nem játszanak vele aztán bocsánatot kér megsimogatja a többi kutyust és azóta jó kiskutya lett nem bánt másokat. Nagyon sokszor kérte ezt a mesét egy hétig kb most már nem igazán de elszoktam mesélni neki ha aznap megharapott valakit.
A gondozó azt is mondta hogy pont ezt akarja kiváltani hogy sírjon és mosolyog rajta!
Köszönöm a válaszokat!

Szakértői válaszok

2db válasz elérhető

A tartalom megtekintése csak a tagok számára elérhető.

Csatlakozás
Van már fiókod?
Bejelentkezés