Lelki egészség

Időbeosztás 2 gyerekkel

#időbeosztàs

Kedves szakértők!

Abban szeretnék tanácsot kérni, hogy mit csináljak másképp, csupán két gyermekem van egy 8 éves lány és egy 7 hónapos örökmozgó fiú.
Napközben gyakorlatilag egy gyerekkel vagyok itthon még se tudok semminek a végére jutni ,rendben és tisztán tartani a lakást és még meg is főzni, ha főzök akkor fut az egész lakás, ha nem főzök akkor esetleg haladok valamit, de a végére soha nem jutok. Azon tűnődöm más anyukák hogy csinálják akiknek több gyerekük van, két kis pelenkás is esetleg otthon van nekik és van idejük mindenre, játszanak a gyerekekkel sőt főztek és még a lakás is ragyog.

Tudom magamról nem vagyok egy rend és tisztaság mániás, szeretem ezeket a dolgokat halogatni ,de ezen már változtatni is szeretnék, mert eléggé kimerültnek érzem magam lelkileg is és fizikailag is . Első gyerekemmel még volt anyósomnál laktunk ott csak a gyereknevelés volt a feladatom, ő vitte a háztartást én meg be segítettem ha tudtam, de most az én feladatom minden. Férjem persze szokott segíteni, de valahogy még se érem el a célomat .

Próbáltam olyat is hogy korán kelek reggel és a konyhában kezdem a házimunkát, de a fiam hamar megébred és hiányol. Sokat alszik az ágyunkban és fél éjszakát szopizással tölti, így ez sem működik estére meg hulla fáradt vagyok örülök ha ágyba kerülök.

Nem szeretnék szuper anyuka lenni csak valahogy egyensúlyt teremteni a tenni valók között és nem azt érezni, hogy minden rám omlik. Nem szeretnék mindent egy nap alatt elvégezni ,listát szoktam írni a tenni valókról és fontossági sorrendben, ahogy időm engedi elvégzem őket ,heti leosztásban.

Főzni egyszerű ételeket főzök, kora délelőtt állok neki mikor a fiam először alszik egyet, de komolyabb ételeket nem csinálok max. ha a férjem itthon van. Sem étel rendelést nem engedhetünk meg magunknak, sem pedig a bejárónőt. Fiamnak külön főzök 2-3 napra. Két gyerek közt is néha nehéz ketté szakadni és eldönteni, hogy akkor melyiknek is van éppen rám nagyobb szüksége, főleg hogy lányom beteg és jelenleg orvostól orvosig járunk vele. Ez is nagyban hozzájárul ahhoz hogy idő hiányt érzek magamnál.

Más hogy csinálja? Köszönöm a segítséget!

Szakértői válaszok

1db válasz elérhető

A tartalom megtekintése csak a tagok számára elérhető.

Csatlakozás
Van már fiókod?
Bejelentkezés