Szülés és gyermekágy

Koraszülés megelőzés, lehetséges?

#tágulásivérzés #koraszülés #megelőzés

Kedves Szakértők!

Terhességem 34. hetében egyik reggel erős vérzést tapasztaltam, így azonnal kórházba mentem vizsgálatra.
Megállapították, hogy a méhszájam 1 ujjnyira kinyílt (2111), a vérzés nem a méhlepény leválása miatt van. Ezután csökkent a vérzés, inkább barna folyás volt.

A koraszülés veszélye miatt egy olyan kórházba irányítottak, ahol el tudnak látni koraszülött babákat is. A másik kórház doktornője szerint tágulási vérzésem volt.
A vérzés-barnázás 8 napig tartott, fájásom és keményedésem nem volt, ezután indult be a szülés. Rögtön 3 perces fájásaim lettek amit megelőzött egy nagyobb mennyiségű vér távozása,
a vajúdás 9 órán át tartott, közben végig véreztem közepesen erősen.

A kérdéseim az alábbiak lennének:
- normálisnak számít egy ilyen hosszan eltartó tágulási vérzés? Másoktól úgy hallottam, hogy közvetlenül a vajúdás beindulása előtt vagy közben van minimális vérzés.

- a tágulási vérzéssel egyidőben minden orrfújásnál vérzett az orrom. Hajlamos lehetek fokozott vérzékenységre, ami csak terhesség alatt lép fel?
Máskor nem tapasztaltam még ilyet. Esetleg érdemes lenne kivizsgáltatni magam ilyen irányban? (A családban nagymamám vérzékeny, ezért például egy fogorvosi kezelés során fokozott figyelmet igényel.)

- szeretnék még szülni, a következő babánál megelőzhető a korai méhszáj nyílás és a vérzés valamilyen módon? Felhívták a figyelmem, hogy egy következő terhesség során elképzelhető, hogy a méhszáj még ennyire sem fog tartani, mint a mostani terhesség alatt ????

- lelkileg hogyan dolgozhatnám fel a történteket? Nagyon nem így terveztem a szülést (egy koraszülést senki nem tervez ???? ),
egy idegen kórházban szültem számomra ismeretlen orvosokkal, sokkal távolabb az otthonomtól.
A kórházban bent töltött napok végig idegeskedéssel teltek, minden egyes alkalommal féltem pisilni, hogy vajon mennyi vér lesz a wc papíron ????

Iszonyatos lelkiismeret furdalásom van a gyermekem felé, hogy még annyit sem tudtam megadni neki, hogy 40 hétig fejlődjön a testemben, hanem az én hibámból kellett korábban érkeznie. ????
Olyan érzések kavarognak bennem, hogy még a születése előtt megbuktam, mint anya ????

Szakértői válaszok

2db válasz elérhető

A tartalom megtekintése csak a tagok számára elérhető.

Csatlakozás
Van már fiókod?
Bejelentkezés