Dackorszak

Megváltozott a viselkedése

#viselkedésváltozás
Kedves Szakértők!
Kisfiam szeptemberben volt 2 éves, a kishúga pedig 3 hónapos. A fiam viselkedésével kapcsolatban kérnék segítséget. Hozzátartozik a történethez, hogy 2 hónapja költöztünk, korábban édesanyámmal és húgommal laktunk. Kisfiam 14 hónapos kora óta bölcsis volt, de most hogy itt a tesó és bölcsit is kellett volna váltanunk a ķöltözés miatt, így úgy döntöttünk maradjon velünk itthon. Tehát sok változás történt.

Nem tudom meddig számít normálisnak az, ahogyan viselkedik. Egész délelőtt fetreng, nincs kedve semmihez. Pontosabban ha valaki csak vele foglalkozik és úgy játszik, ahogy neki jó, akkor lelkes, de ha már elszaladok megkavarni az ebédet kizökken és vagy hisztizik vagy csak elkezd fetrengeni, de nem jatszik tovább. Amit én mondok neki arra mindig "nem" a reakció. Akár új játékot találok ki, akármit mutatok vagy mondok, ellenkezik, nem érdekli. Elkezdünk építeni, közli, hogy anya építs, de ő csak nézi, nem kapcsolódik be.

A kistesót nem bántja, de nem is igazán érdeklődik. A vele való tevékenységekbe nem tudom bevonni, hiszen bármit kitalálok az a reakciója, hogy "nem" és elszalad vagy fetreng tovabb. Kint az udvaron jobban elvan, de jön a rossz idő, így ez sem megoldás. Az étvágya hullámzó, de folyton nógatni kell, hogy kanalazzon, illetve minden étkezést hiszti előz meg, mert nem akar enni. Azért általában megeszi amit elé teszek végül. A pelusozás egy küzdelem, a bilire nem hajlandó jelenleg ráülni, korábban már jobban haladtunk. Egész nap küzdök vele, ha szépen kérek valamit meg sem hallja, meg sem mozdul.

Biztos a dackorszak is benne van. Sajnálom, mert szomorúnak látom. Hogy tudnánk ezen túljutni? Ez a viselkedés betudható a sok változásnak? Szeretnék segíteni, de minden ötletemet elutasítja. Játék közben is csak ezt hallani, "ne anyaaaa, nem jó, add vissza" és fetreng, szóval igazán felszabadultan játszani sem tudok vele. A birkózást élvezi, meg az ugrálást, kanapén ugrálna, meg hasonlók. De a nap nagy részében a takaróját szorongatva fetreng. Ha kimegyek a szobából pl.elrakni egy ruhát szalad utánam. Korábban ez sem volt jellemző. (Nem hiszem, hogy beteg lenne, mert ha program van, vagy kimegyünk hirtelen energikussá változik).
A könyvolvasást szereti, reggel felkeléskor kb. fél órát, este fél órát és napközben 1-1 mesét olvasok neki. Bármilyen tanácsnak örülök. Köszönöm szépen!

Szakértői válaszok

2db válasz elérhető

A tartalom megtekintése csak a tagok számára elérhető.

Csatlakozás
Van már fiókod?
Bejelentkezés