Lelki egészség

Szorongás a külvilág híreitől

#pedofil #gyermekbántalmazás #szorongás #félelem
Kedves Szakértők!
Annyi rémes gyermekzaklatásos, gyermekbantalmazási, szexuális abúzusos eset kering körülöttünk, rémesebbnél rémesebb hírek ömlenek ránk az elmúlt hónapokban - magyar és külföldi egyaránt -, és egyszerűen nem tudom feldolgozni, hogy ilyen mértékű gonoszság lakozik emberekben.
Akik ilyen mértékben ártanak a legkiszolgáltatottabbaknak és ez nekik örömet okoz. Ez már önmagában feldolgozhatatlan a számomra, forog a gyomrom, ha erre gondolok, de hogy sok helyen az ítélet ennyire siralmasan enyhe, egyszerűen kikészít! Számomra ez azt mutatja, hogy a világ egy olyan hely, ahova nem érdemes gyermeket szülni! Ahol ekkora teret kap a kegyetlenség, és csak ilyen csekély büntetés jár érte - sőt, vannak országok, ahol az ilyen esetek egy része nem is büntetendő -, az egy rémes világ!

Rémálmok gyötörnek, ahol felnőtt emberek örömüket lelik a kicsit gyötrelmeiben, és egyszerűen fulldoklom ezektől a gondolatoktól. Van egy kicsi lányom, és már előre félek, hogyan fogom óvodába engedni. Tudom, hogy az emberek nagyrészét hasonlóképpen felkavarják ezek a rémes történetek, de én úgy érzem nagyjából, hogy nem tudok egyszerűen úgy továbbműködni, hogy tudom, hogy ilyen rémségek megtörténnek a világban és gyerekek ezrei szenvedik el gonosz emberek kínzásait nap mint nap.

Kérem, segítsenek, hogy ezzel tudjak valamit kezdeni, vagy hogy visszaszerezzem a hitem a világban, mert teljesen össze vagyok most törve. Hogy lehet ebből valahogy kilábalni? Van esetleg valamilyen irodalom vagy más segítség a témában, ami segítene ezt átkeretezni? Köszönöm a segítségüket!

Szakértői válaszok

1db válasz elérhető

A tartalom megtekintése csak a tagok számára elérhető.

Csatlakozás
Van már fiókod?
Bejelentkezés