Varga-Szabó Barbara

Varga-Szabó Barbara

Csecsemő- és gyermekápoló

Varga-Szabó Barbarának hívnak. Csecsemő- és gyermekápoló vagyok és egy 6 éves kislány boldog édesanyja. Mióta az eszemet tudom gyermekekkel szerettem volna foglalkozni. Ezért aztán pályaválasztásom alkalmával, több variációt is végigfuttatva a fejemben, a nővéri hivatás mellett döntöttem. A gyakorlatok során hamar világossá vált, hogy a szülészet a kedvenc szakterületem.

Az elmúlt 15 évben többnyire ilyen osztályokon tevékenykedhettem. Kíváncsi természet vagyok, ezért mindig próbáltam/próbálom magam, akár önszorgalomból is képezni, hogy birtokában legyek a legújabb információknak és minél hitelesebben át is adjam azokat. De mindez nem elég, hiszen az élet a legnagyobb tanítómester, valamint az a sok kolléganő/kolléga (legyen az orvos, nővér, konduktor, gyógytornász és egyéb), akikkel találkoztam, és akiktől rengeteget tanultam és remélem, tanulhatok is még. 

Hamar rájöttem, hogy a kórházi, keretek szűkösek és sajnos idő- és ember hiány miatt legtöbbször a minimum információk sem jutnak át maradéktalanul az újdonsült szülők számára. Így jött az ötlet, hogy jó lenne létrehozni egy helyet, ahol tabuk nélkül átadhatom mindazt, amit tapasztaltam hivatásom és saját gyermekem által. <3 Többszöri kudarc után végül megszületett 4 éve a Dana Stúdió és Szülőklub. Kezdetben ketten tevékenykedtünk, de sajnálatos családi okok miatt a társam kivált. Így ma már egyedül igazgatom a vállalkozást. Igyekszünk minden igényt kiszolgálni és a lehető legtöbb család életében jelen lenni. A szakmai alapok az én vállamon nyugszanak. Azt hiszem erős talapzatot sikerült letenni, melyből leadni biztosan nem fogunk. A 1oo% pedig sosem elég, 1ooo%-ra törekszünk.

Szakértő cikkei