Verdes Dóra

Verdes Dóra

IBCLC laktációs szaktanácsadó, szülő-csecsemő konzulens

Verdes Dóra vagyok. Szülő-csecsemő konzulensként, laktációs tanácsadóként és alkalmankénti dúlaként támogatom a szülőket egyéni és csoportos formában.

A három gyermekem születésének és a velük való együtt-változásnak a kihívásai életem legértékesebb felfedezőútjává váltak. Szakmai utamon többféle képzésen tanultam a test és lélek szoros kapcsolatáról, a korai élmények jelentőségéről, a szülés, a várandósság, a szoptatás, az anya-gyerek kapcsolat fizikai és érzelmi törvényszerűségeiről és az első életévek fejlődési mérföldköveiről. A kötődés, az érzelem- és viselkedésszabályozás korai mintáinak életre szóló hatásáról.

Munkám és anyaságom alapját az a meggyőződés képezi, hogy a legtöbb, amit a gyerekeinknek adhatunk, az az elég jó szülőség. Ami külső-belső valóságunk megismerésén, elfogadásán és változásán keresztül érik meg. Tapasztalom, hogy minden szülő-gyerek kapcsolati nehézség óriási lehetőséget hordoz az átalakulásra, önmagunk és gyermekünk mélyebb megismerésére, egy harmonikusabb kapcsolódás megalapozására. Hiszen önmagunk ismert és ismeretlen rétegeiből bomlik ki párkapcsolatunk mintázata, szüléseinek mikéntje és a gyermekeinkkel való kapcsolatunk minősége is.

Önismereti utamon sorsfordító volt számomra a testtel, a mozgással és a légzéssel való intenzív munka, aminek során addigi megingathatatlannak érzett mintázataim és holtpontjaim kezdtek átalakulni. A testorientált megközelítés munkám és életem immár elengedhetetlen és számomra legkedvesebb sarokköve lett.

Szakmai háttér:

  • La Leche Liga szoptatási tanácsadó 2007
  • SOTE laktációs szaktanácsadó képzés 2010-2011
  • IBCLC nemzetközi vizsga 2011
  • Szülő-csecsemő konzulensi képzés – ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar, 2017-2019
  • Integrative Core Dynamics (ICD) önismereti és terapeutai képzés (880 óra) – Magyar Szomato-pszichoterápiás Egyesület, 2015-2019
  • Integrative Core Dynamics szupervíziós képzés– Magyar Szomato-pszichoterápiás Egyesület, 2019-2020

Szakértő cikkei