Adorján Barbara

Adorján Barbara

Gyermek gyógytornász, TSMT terapeuta

2009-ben végeztem a Pécsi Tudomány Egyetem Egészségtudományi Karának gyógytornász szakán. A diploma megszerzése után Pápán, a Szent Kinga Rendelő Intézetben kezdtem el dolgozni.
Az ottani munkám során egyre több és egyre kisebb gyermekekkel kezdtem el foglalkozni. Emiatt az évek folyamán igyekeztem a gyermekrehabilitációban elmélyedni. 

2010-ben elvégeztem a NDT gyermek Bobath tanfolyamot Szegeden, a McKenzie “A”tanfolyamot és a Schroth – terápia tanfolyam “A”, “B” kurzusát Budapesten.

2011-ben elvégeztem Miskolci Egyetem Egészségtudományi Karának gyermekrehabilitációs szakgyógytornász képzését. 

2012-ben diplomát szereztem a Testnevelési Egyetem humánkineziológia Msc. szakán.

2012-ben és 2014-ben elvégeztem a Mulligan manuálterápiástanfolyam “A”, “B”, “C” részét Budapesten.

2015-ben elvégeztem a TSMT I. tanfolyamot.

Minél több tanfolyamon, továbbképzésen veszek részt, annál jobban érzem, hogy mennyi olyan terület van a szakmámban, ami felfedezésre vár. 2014 óta magánrendelőben dolgozom gyermek gyógytornászként, mellette 2013 óta  Budapesten, a Testnevelési Egyetemen tanítok mozgásfejlődés tantárgyat.

2019- ben elvégeztem a Pécsi Tudomány Egyetem Egészségtudományi Karának PhD képzését.

Jelenleg a 6 hónapos csodálatos kisfiammal erősítem az édesanyák táborát. Mellette, első kézből láthatom, tapasztalhatom meg a fejlődési folyamatokat, és bizony rájövök hogy sok sok dolog van, ami a tankönyvekből hiányzik.

Szívügyemnek tartom, hogy a szakember képzések során, a társ szakmákban dolgozó kollégák megfelelő ismereteket szerezzenek a gyermek mozgás fejlődésének több oldaláról, hogy a lehető leghatékonyabban tudjunk a hozzánk forduló gyermekeknek és szüleiknek segíteni.

Szakértő cikkei