Gyermeklélektan

Külföldre költözés 5 évessel

#külföldre #költözés
Kedves Szakértők!
Családommal tavasszal költözünk az USA-ba, mindketten szülők teljes állásban dolgozunk majd (most is így van), így az akkor majdnem 5 éves kislányom az ottani rendszernek megfelelő óvoda/iskola előkészítő osztályba fog járni. Még nem beszéli a nyelvet, de folymatosan tanulja, most még heti 1x, de tervben van a heti 2x, így ha nem is fogja addigra beszélni, de legaláb nem lesz neki annyira ismeretlen a hangzása (legalábbis remélem). Ebben is szívesen fogadok tanácsot, milyen kifejezések megtanításával segítsem?

A kérdésem továbbá az lenne, hogy hogyan tudom neki a környezeti változást minnél könnyebbé tenni. Milyen mesékkel készítsem elő? Még számomra is ismeretlen a terep, még nem foglaltunk lakást, így arról nem tudok neki mesélni, sem a környékről, sem az oviról, még intézés alatt vannak. (Csak a munkahelyi meghívónk és a vízumunk van meg.)

Valamint az merült még fel, hogy hogyan tegyem otthonosabbá számára a leendő otthonunkat? Most saját szobában alszik a saját játékaival és bútoraival körbevéve, de magunkkal csak kevés cuccot vihetünk, két bőrönd fejenként. A nagy kedvenc játékokon és mesekönyveken túl mi lehet ami segít neki? Az ovis rajzaiból gondoltam vihetnénk párat a falra, de más ötletem nincsen.
Köszönök bármilyen tanácsot.

Szakértői válaszok

3db válasz elérhető

A tartalom megtekintése csak a tagok számára elérhető.

Csatlakozás
Van már fiókod?
Bejelentkezés