Felnőtt egészségügy

Mellgyulladás menstruáció előtt

#mellgyulladás #emlőfájdalom

Kedves Szakértők!

A segítségüket szeretném kérni. 8 hónapos kisfiú anyukája vagyok, akit még mindig szoptatok. Körülbelül 4 hónappal ezelőtt gyulladt be először a bal mellem (ekkor jött meg újra először a menstruációm):
bekeményedett, nem ürült belőle rendesen a tej. Ez 24 órán belül megszűnt, folyamatos masszírozás, borogatás és fejés hatására.
Hőemelkedésem vagy lázam akkor nem volt.
Ez a problémám azóta kb 3-4 hetente ismételten előjön, mindig akkor, mikor a menstruációm kezdődik. (Utolsó alkalommal hőemelkedésem is volt)

Felkerestem ezzel kapcsolatban egy radiológust, aki mellultrahanggal ellenőrizte hogy minden rendben van e (az ultrahang semmilyen kóros elváltozást nem mutatott.
Leletet tudom küldeni ha szükséges). Ő azt javasolta hogy gyógyszeresen apasszam el a tejet, mivel ez a gyulladás később nagyobb problémákat okozhat.
Mivel ezt a gyógyszert szerinte csak nőgyógyász írhatja fel, elmentem egyhez, aki szerint a gyógyszeres elapasztás nem megoldás, illetve ahhoz hogy felírja egy sebész szakvéleményét is kérnem kell.

Mivel teljesen tanácstalan vagyok a két egymásnak ellentmondó vélemény miatt, így abban szeretném a segítségüket, hogy merre induljak el.
Valóban a gyógyszeres elapasztás a megoldás? Van esetleg olyan specialista aki kifejezetten ezzel foglalkozik?
Milyen problémát okozhat a jövőben a gyulladás? Milyen szakorvoshoz tudok ezzel fordulni?
Ezek a gyulladások hosszútávon okozhatnak bármilyen más problémát? Lehet esetleg valamilyen szövődmény?
Előre is köszönöm.

Szakértői válaszok

1db válasz elérhető

A tartalom megtekintése csak a tagok számára elérhető.

Csatlakozás
Van már fiókod?
Bejelentkezés