Bölcsőde/ Óvoda

Nem alszik a bölcsiben

#bölcsi #bölcsőde #alvás #nemalszik
Kedves Szakértők!
Kislányom májusban lesz 3 éves, kb egy éve jár bölcsibe.
Általában véve jó/mély alvó, nagy alvás igénnyel, de nehezen alszik el. Nehezen csillapodik le egy pörgősebb nap után illetve képtelen kikapcsolni, túlságosan érdeklődik minden iránt.

Itthon sötétben alszik, mert ha nem így lenne akkor kb 1 éves kora óta nem aludna nap közben (előtte világosban aludt), mert annyira odafigyelt mindenre, ami nap közben történt, megmozdult, hangot adott, stb. A védőnő is megjegyezte már 1-2 hónapos korában, hogy feltűnően nagyon felkapja a fejét minden zajra és mozgásra, ami a helyiségben történt.

A problémám az, hogy a bölcsőde szerint az a módszer, hogy ha nem alszik és zavarja a többi gyereket rendben van, hogy elveszik tőle a cumijàt és az állatkáját (ami szerintünk is nem alvós állat, hanem átmeneti tárgy, szóval az utolsó szalmaszál, ami az otthonhoz és a szüleihez köti nap közben).

Beszéltem ma a kisgyermeknevelővel és amikor mondtam neki, hogy szerintem ez kegyetlen egy ilyen kicsi gyerekkel szemben, látszott, hogy nem ért egyet. Csodálkozom, hogy ennyi év alatt, ennyi tapasztalattal, amivel ők rendelkeznek tényleg ez az egyetlen eszköz, amit használhatnak. Szerintem ezzel nem lecsillapítják, hanem megtörik a gyereket egy ilyen helyzetben.
A beszélgetésünk vége az lett, hogy ha akarom nem veszik el többet, de akkor mondjak valamit, amivel hatni tudnak rá és határokat tudnak szabni neki....
Ez után a hosszú bevezető után (köszönöm, hogy a lelkem is kiönthettem egy kicsit) az lenne a kérdésem, hogy mi lehet az, amivel egy gyereket “rendszabályozni” lehet egy ilyen helyzetben?
Vagy hogyan tudnám tréningezni a könnyebb elalvásra?

(Sosem hagytuk sírni, az altatás mindig igény szerint történt a saját ágyában: volt, hogy szoptatás közben elaludt, leraktam és aludt, volt, hogy az ölemben aludt el, volt, hogy ringattam, volt, hogy ébren kellett letennem az ágyába, de megvártam bent, hogy elaludjon, most is így van, csak mellé fekszem és úgy várom meg, simogatom, hogy elaludjon).

Sajnos azt gondolom, hogy azok a módszerek, amiket én itthon alkalmazok az ilyen szitukban ott nem lennének megfelelőek a bölcsiben...
Köszönöm szépen a segítséget!

Szakértői válaszok

2db válasz elérhető

A tartalom megtekintése csak a tagok számára elérhető.

Csatlakozás
Van már fiókod?
Bejelentkezés