Szoptatás

20 hónapos gyermek elválasztása

#20hónapos #cici #leválasztás #nemmegy #hiszti
Kedves Szakértők!
Kislányom 20 hónapos múlt, születésétől kezdve igény szerint szoptatom.
Kb 13 hónapos korára eljutottunk oda, hogy nappal már nem szopizott, csak este elalváshoz, és éjjel 2-4x. Egy ideig tartottuk ezt a szintet, aztán akaratomon kívül visszaestünk oda, hogy most 20 hónaposan nappal kb 1-2 óránként mondogatja, hogy "cicci", nyúlkál a felsőmbe, és szopizni akar, főleg ha leülök valahova, de anélkül is, és délután is már CSAK cicivel tud elaludni. Este az elalváshoz még mindig kéri, ez nem változott, viszont kb 5x megébred, az is előfordult már többször, hogy éjfélig 4x ébredt meg.

Azt vettem észre, hogy csak cumizni szeretne, bár van tejem, azt csak azért kortyolja, mert jön. Amikor megébred éjjel, nem tud máshogy visszaaludni, csak a cicivel, hiába próbáltam simizni, ölelni, énekelni, ringatni, ha nem azonnal lóg a szájába a cici, olyan sírásba kezd, hogy másfél óra visszaaltatni. (Sokszor ezért nem is próbálkozom mással, mert úgymond magamat szivatom csak meg)
Nappal sem tudom elterelni a figyelmét, annyira felhergeli magát, ha nem szopizhat, hogy dühöngve sír, csapkod, eldobja magát, vörösödik a feje, hüppög és néha öklendezik is.

Én imádtam szoptatni, kiálltam a szoptatásért bárkivel szemben, és annyira büszke voltam, hogy a családomban és a környezetemben szinte senkinek sem sikerült, de nekem igen! Szégyellem, de mostanra megutáltam az egészet, arra gondolok, hogy a 2. gyermekemet nem akarom majd szoptatni, mert ez a nyűg nekem nem kell újra. Sírok néha, akkora teher, szeretném már végre, ha a saját testem csak az enyém lenne. Se aludni, se leülni nem tudok szoptatás nélkül, minden felsőmnek lóg a nyaka az állandó nyúlkálástól, és még sorolhatnám. Megértem, ha emiatt valaki rossz szemmel néz rám, de egyszerűen akkora teher lett ez már nekem, hogy már nem bírom el.

Nemsokára visszamegyek dolgozni, és a gondolat, hogy vajon a fél napos távollét mennyivel növeli majd meg a szopizások számát, szinte félelemmel tölt el.
Szeretném már végre elválasztani, de annyira ragaszkodik hozzá, nem sikerül sehogy! Mit tudok tenni, hogyan lehet egy ennyire cicifüggő gyereket elválasztani? Kérem, segítsenek, teljesen magam alatt vagyok

Szakértői válaszok

2db válasz elérhető

A tartalom megtekintése csak a tagok számára elérhető.

Csatlakozás
Van már fiókod?
Bejelentkezés