Női egészség

Rendszertelen menstruáció

#vérzés #spirál
Tisztelt Szakértők!
31 éves vagyok és 2019 áprilisában szültem harmadjára. Augusztusban kaptam Minera spirált. A menstruációm következő év májusában úgy tűnt megjönne, de csak 1-2 napos kínlódás volt. Azóta állandóan görcsölök és/vagy vérezgetek, 1-2 napig, utána pár napig semmi, vagy csak görcsölés és utána újra. Most ott tartok hogy 8 napja vérezgetek, teljesen olyan mintha menstruálnék. Mára már úgy tűnt elmúlik, de estére újra erősebb a vérzés, és a görcsölés is. Voltam a nőgyógyásznál, aki a spirált is feltette és évek óta a páciense vagyok, csak a vállát vonogatta és azt mondta van ilyen. Kóros eltérést nem talál ultrahangon, a rákszűrés is negatív.

Pár hete már csak éjjel szoptatok, akkor többször is. Pajzsmirigy alulműködésre évek óta gyógyszert szedek, inzulinreztenciámat diétával kezelem (bár tény hogy mostanában nem igazán tartottam). Emellett hőhullámaim vannak, vagyis inkább forróság érzetem van és erőteljesen izzadok, elég kellemetlen ilyenkor a testszagom. Kiszámíthatatlanul jönnek ezek a hullámok, van hogy éjjel vagy egész délelőtt rosszul vagyok.

Kérdésem arra irányul hogy milyen vizsgálatokat lenne érdemes csinálnom, merre induljak el? Voltam vérvételen, ott az endokrinológus által kért dolgokat nézettem, amik látszólag rendben vannak. De újra elmennék vérvételre, mert ez a helyzet már megkeseríti a mindennapjaimat. Köszönöm a segítségüket!

Szakértői válaszok

1db válasz elérhető

A tartalom megtekintése csak a tagok számára elérhető.

Csatlakozás
Van már fiókod?
Bejelentkezés