Várandósság

Új terhességtől való félelem

#félelem_új_terhességtől #nem_szeretnék_több_gyermeket #sterilizáció #hormonális_spirál
Kedves Szakértők!
Két gyönyörű gyermekem van és decemberre várom a harmadikat. Én A rh negatív vércsoportú vagyok, férjem és gyermekeim pozitívak, így már első gyermekünk előtt is tudatták velem, hogy valamivel nagyobb eséllyel vetélés lehet a vége. Mindig is több gyereket szerettem volna, de most egy határhoz értem.

Első próbálkozások után azonnal teherbe esem minden alkalommal, ezzel nincs gond. Második gyermekem nem volt egyedül odabent, de a 8.héten már csak nála volt szívműködés. Idén januárban a 9.héten újra elvesztettem egy picikét. Elsőre nem tűnt ekkorának a gyászom, de az újabb teherbeeséssel megmutatkozott. Már 32 hetes vagyok, mégsem érzek örömöt, csak félelmet. Várom a végét és remélem minden rendben lesz. Nem szeretnék így több gyermeket, viszont ha mégis "besikerülne" egyszer, képtelen lennék ellene tenni.
Tegnap beszélgettünk az orvosommal és most döntenem kellene. Kérdeztem mit gondol a lehetőségeimről. Ő a hormonális spirált ajánlotta az elkötés helyett. Szerinte ez biztonságosabban megoldhatja a helyzetem. A sterilizációra egyébként is várnom kellene, mivel 2 normál szülés után most is arra készülünk. Emiatt soha nem is kérnék császárt.

Véleményüket kérném a két opció tekintetében. Melyiknél mennyi esély lenne egy újabb terhességre?
Ha tudnának írni férjem szempontjából is a sterilizáció menetéről, hatásairól nagyon hálás lennék.
Teljes mértékben elhatároztuk magunkat, hogy itt a vége a családalapításnak, már csak a hogyan kérdésekre keresünk válaszokat.

Szakértői válaszok

1db válasz elérhető

A tartalom megtekintése csak a tagok számára elérhető.

Csatlakozás
Van már fiókod?
Bejelentkezés