Női egészség

Alhasi fáfjdalom szülés után

#alhasifájdalom
Kedves Szakértők!
Kisfiam 5 és fél hónapos 8,3 kg. Súlya gyors ütemben növekedett, amivel először a hátam nem tudott lépést tartani, ma már csak ritkán fáj. Viszont pár hete elkezdett tompán fájni az alhasam, nem egy pontra irányuló fájdalom, szétterül a bikini vonal felett. Először csak akkor jelentkezett ha sokáig volt a kezemben, de egyre többször érzem, a napokban pedig már ha nem volt a kezemben akkor is érztem, még fekve is.

Nem tudom számít-e, a terhesség során a meglévő túlsúlyomra 8 kg-t híztam, amiből mára 15-öt le is adtam a szoptatás miatt. Komplikáció és gátseb mentes hüvelyi szülésem volt a 40. héten. Gyorsan felépültem, legalábbis ezt éreztem eddig.

Manó 1 hónapja kezdett gyakran ébredni éjszaka. Nem minden nap de amikor igen akkor óránként vagy még gyakrabban. Ilyenkor felveszem és egyből megnyugszik, 5 percet ringatom, hogy mélyebben aludjon és leteszem, simogatására nem alszik vissza. Nappal igyekszem minimálisra csökkenti a horgászását, ha mégis kell sokszor apuka kezében van, de teljesen kikerülni nem tudom.

Elkezdtem egy szülés utáni regeneráló tornát youtube videó alapján. Még nem érzem a hatását. Azt, hogy van-e szétnyílt hasizmom nem igazán tudom megállapítani. A 6 hetes kontrollon nem volt erről szó.
A héten érkezett meg a csatos hordozónk. Háton próbálkozhatok vele vagy amíg nem javulok teljesen felejtsem el?
Ilyen esetben az online konzultáció is hatásos tud lenni egy gyógytornásszal? Egyáltalán tartanak ilyet? Milyen gyakorlatokat kellene végeznem? Lehet sérv is?
Köszönöm a segítségüket.

Szakértői válaszok

2db válasz elérhető

A tartalom megtekintése csak a tagok számára elérhető.

Csatlakozás
Van már fiókod?
Bejelentkezés