Női egészség

Megváltozott hőgörbe

#hőgörbe #hormonvizsgálat #TSH
Tisztelt Szakértők!
31 éves vagyok, van egy kislányom nem sokára 3 éves lesz. Farfekvés miatt programozott császármetszéssel született, közben derült ki, hogy arcualt uterusom van. Ő az 5. "próbálkozós" hónapban fogant, de ha ahhoz képest nézem, hogy ovulációs tesztet és hőmérőzést együttesen alkalmaztam, akkor a 2. Szeretnénk még egy gyermeket, jelenleg a 3. sikertelen hónapnál tartunk. A 3,5 évvel ezelőtti hőgörbékhez képest eltérést tapasztalok. Akkor az alaphőm 36,4 körül mozgott és 36,8 közelébe is felment peteérés után. Most az alaphőm 36,1 körüli és 36,5-nél nem megy feljebb. A menstruációm általában 26 napos. 5 nap vérzés után van 1-2 nap barnázás. Az ovulációs tesztem mindig egyértelműen pozitív volt, illetve júniusban voltam rákszűrésen, ahol ultrahangos vizsgálat is történt. Azt mondta az orvosom egyértelműen látszik, hogy lesz peteérésem. (Ebben a hónapban még nem próbálkoztunk, mert a rákszűrés eredményt meg akartam várni). Legutóbbi általános vérvételen és kontroll cukorterhelésen (GDM-es voltam) az eredményeim rendben voltak.

A kérdésem az lenne, hogy a fentiek alapján pajzsmirigy működési vagy hormonális, esetleg egyéb problémára utalhat-e, hogy megváltozott a hőgörbém?
Ha igen, pontosan milyen hormonokat szükséges nézetnem és elég-e a ciklus 21-23. napján vagy a 3-5. napon is kellene? 26 napos ciklusnál hányadik napon az ideális?

Hogyan lehetséges hogy a terhességem alatt, az ultrahangos vizsgálatok során senki nem vette észre az arcualt uterust? (Több orvos is vizsgált). Legutóbb pedig pontosan meg is mérte az ,,eltérést".
Köszönöm szépen a segítséget.

Szakértői válaszok

Még nem érkezett válasz a kérdésre.