Női egészség

Visszatérő hólyaghurut

#hólyaghurut #lombik #szexualisegyuttlet
Kedves Szakértők!
A problémám évekkel ezelőtt kezdődött, amikor 2 év sikertelen próbálkozás után lombik programra jelentkeztünk. Jelenleg egy gyönyörű ikerpár szülei vagyunk már, a 3. lombik után jártunk sikerrel. Komolyabb gond nem volt egyikünknél sem.

Először az orvosom Letrox és Bromocriptin gyógyszereket irt fel, két hormon érték minimálisan eltért a teherbeeséshez szükséges normál értéktől. Ekkor kezdődött a probléma. A korábban aktív szexuális életünk egy csapásra megváltozott, mert egyre gyakoribb lett a hólyaghurut. Az együttlétet száma is csökkenni kezdett, már féltem amikor közeledett az újabb együttlét ideje, és szinte már csak a peteérés idejére korlátozódott.

Urológus akkoriban azt mondta évente 4-5 hólyaghurut normális lehet. Akkoriban be tudtuk a gyógyszeres kezeléseknek. Endometriózist is találtak a méhfalamon, amit egy neves endometriózis specialista nagyon enyhe fokúnak minősített.
A 3. lombik után császárral megszülettek az ikrek. Az első együttlétig eltelt 2 hónap, akkor nem volt gond, de az együttlét nyilván óvatos volt.
Nem történt vizeletvizsgálat, vizeletbakteriológia, általában annyira görcsölt a hasam hogy azonnal görcsoldót szedtem be, majd a háziorvos ( aki családtag) eljuttatta az antibiotikumot hozzám. Nyilván így már értelmetlen volt vizsgálatra menni. Van esetleg mód arra, hogy itthon leadott vizeletmintát családtag bejuttasson laborba?!. Tényleg elviselhetetlen fájdalommal jár egy-egy ilyen hurut, felegyenesedni sem tudok.

Az ikrek mellett hetek telnek el két együttlét között, a második próbálkozás újabb hólyaghurutot hozott. Majd az azt követő is. A két együttlét között eltelt 1 hónap ( az előzőből való regenerálódás is eltarott egy darabig és az ikrek melletti éjszakázás sem segített a gyakoribb együttlétekben).
Jelenleg ott tartunk, hogy már rettegve készülök az együttlétekre. Semmilyen hormon tartalmú gyógyszert nem szedek már hónapok óta. A férjemmel nagyon szeretjük egymást és a mai napig működik a kémia. Részemről is igény lenne a gyakoribb együttlétekre.

Több kérdés felmerült bennem a probléma kapcsán:
Lehet-e, hogy a hormon kezelések okoztak változást, ami kiváltja a gyakori hurutot? Létezik-e erre bármilyen kezelés, terápia? Elképzelhető-e, hogy csupán a klasszikus nászutas betegség probléma ez a ritka együttlétek miatt?
Nőgyógyász és urológus is azt mondták szervileg rendben vagyok.
Előre is köszönöm a segítséget.

Szakértői válaszok

2db válasz elérhető

A tartalom megtekintése csak a tagok számára elérhető.

Csatlakozás
Van már fiókod?
Bejelentkezés