Női egészség

Petevezeték átjárhatósági teszt

#HSG #húgyúti_fertőzés #petevezeték_laparoszkópia
Kedves Szakértők!
Petevezeték átjárhatósági teszten vettem részt és az eredmény az lett, hogy nem ment át a kontrasztanyag a petevezetékeken. Teljesen öszeomlott bennem minden ezt hallván és nem bírom elfogadni ezt a diagnózist.
A beavatkozás előtt a nőgyógyászom nem vett le kenetmintát, pedig tudta, hogy hajlamos vagyok a felfázásokra, candidára.

Ezúttal HSG előtt is felfázásra utaló jelek mutatkoztak, de féltem szólni a nőgyógyásznak erről, mert akkor lehet elhalasztja a beavatkozást és a Covid kijárási korlátozás miatt tolódott az egész 2 hónapot, így kezeltem magam gyulladás csökkentő végbél kúppal, csak hogy jól legyek.

Kb 1 héttel a HSG után újból jelentkeztek a felfázási tünetek, de észrevettem, hogy csak pisilés után jelentkezik. Pisilés után olyan érzésem támadt, mintha egy csövet vezettek volna fel a hüvelyembe, amit aztán egy üvegmosóval körbekotornak. Mivel gyanakodtam, hogy köze lehet a vizelethez ennek a fájásnak, ezért saját megérzésre alapozva, elvégeztettem egy vizeletminta vizsgálatot és sajnos baktériumokat, fertőzést leltek benne.

Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek ez a fertőzés vagy ha van emellett a hüvelyben candida, egyéb hüvelyi fertőzés, akkor az befolyásolhatta a petevezetékek átjárhatóságát?

Ilyen fertőzéssel elvégezhető-e a petevezetékek laparoszkópiás kivizsgálása, mert ez a következő lépés a lombik előtt? 37 éves koromat és az elzáródott petevezetéket tekintve ugyanis a nőgyógyász a lombikot ajánlotta.
Arra gondoltam, hogy esetleg a hüvelyi és húgyúti fertőzések teljes kikezelése után a petevezetékek kidugulnak és teherbeeshetek beültetéssel. Mi a véleményetek erről a meglátásomról?

Laparoszkóppal mit fog jobban látni a nőgyógyász? Ha lenne hasfal, petefészek vagy petevezeték gyulladásom, akkor azt hogy lehet kikezelni, ahhoz, hogy átjárhatóvá válljanak a petevezetékeim?
Próbálhatok-e míg a laparoszkópiára várok esetleg gyógyteás kezelést (a kolléganőm 2 sikertelen inszem és 2 lombik után, így esett teherbe, bár neki az egyik petevezetéke átjárható volt) vagy voltak akik ugyancsak ilyen kudarc után Regenoros kúrát végeztek el és babájuk lett? Laparoszkópos beavatkozásnál csak diagnosztizálni lehet vagy még fennáll az esély rá, hogy kidugaszolják az elzáródott petevezetéket? Ha endometriózist szeretné kizárni vagy esetleg operálni a nőgyógyász, akkor azt már kellett volna mondja?

Mindkét kúra kb 3-4 hónapot tart. Tudom, hogy túl sokat szeretnék egyszerre megtudni, de ennyi minden jár a fejemben mostanában és egyszerűen nem tudom hogyan tovább, mert az idő szorít.
A Regenoros diétákról és Regenoros babák megfogantatásáról hallott-e már, hitelesnek tartja az állításokat, hogy Regenornak is köszönhető a teherbeesés, amikor még a lombik sem sikerült az illető párnak?
Köszönöm a segítségeteket!

Szakértői válaszok

1db válasz elérhető

A tartalom megtekintése csak a tagok számára elérhető.

Csatlakozás
Van már fiókod?
Bejelentkezés