Mozgás- / beszédfejlődés

Nem szeret hason lenni

#nem_szeret_hason #mozgásfejlődes #mikor_kell_átfordulni
Kedves Szakértők!
Négy és fél hónapos kislányom és nagyon nem szeret hason lenni. Igyekszem minden nap játszani vele és minél több időt hasra tenni, de 4-5 perc után sírás a vége. Ha hasra teszem tartja a fejét nézelődik szoktam elé tenni tükröt, tárgyakat, hogy nyúljon értük, idáig ez egyszer történt meg. Hasra teszem keményen, szivacson es szopatós párnán is.

Azt látom rajta, hogy nem kényelmes nem találja meg a megfelelő pozíciót és nem teszi le a fejét pihenni. Nagy súllyal született jelenleg majdnem 8 kg.
Arra is gondoltam, hogy a nagy súlya a probléma, de ismerek nagyobb gyerekeket, akik igaz hogy idősebbek, de már másznak és a súlyuk nem okozott gondot.

Azt veszem észre, hogy hason fekve már mászna a kis lábaival tolja magát csak a fejét nem tudja kényelmes pozícióba tenni. A lábaiért és a tárgyakért nyúl háton. Hason emeli a fejét és a szopipárnán fekve is nyúl a tárgyakért. Ha oldalra fordítom, hátra fordul, de lehet, hogy ez csak a gravitáció. Bármit csinálok, hason maximum 8 percig van el, utána sírva követeli, hogy tegyem hátra, pedig minden nap gyakorlunk, több mint egy hónapja.

Kell vele foglalkozni, gyógytornára vinni, vagy majd javul magától?

Szakértői válaszok

1db válasz elérhető

A tartalom megtekintése csak a tagok számára elérhető.

Csatlakozás
Van már fiókod?
Bejelentkezés