Lelki egészség

Mérgező nagymama

#mérgezőanya #egyedülálló #mentálisprobléma #pszichológiaisegítség
Kedves Édesanyák szakértők,
Szeretnék tanácsot kérni egy mérgező anyával kapcsolatban, bár nem tudom, hogy egyáltalán hívhatom-e anyának. Van egy 11 hónapos kislányom és az édesapja elhagyott minket, mielőtt ő született, így ketten maradtunk és anyám felajánlotta, hogy hozzá mehetünk.

Hozzá kell tennem egy majd 100 m2-es családi házról van szó, ahol egyedül él. Nagyon várta a kisunokát, és látszólag nagyon sokat segített, de mióta itt vagyunk folyamatosan terrorizál, és ez már a szépítés. Egy kávéscsészét nem tudok úgy letenni az asztalra, hogy ne szólna be, hogy azt rosszul csinálom. A mosógépbe túl sok mosószert teszek, a vizet állandóan folyatom etc.

A gyerek körül ezek a beszólások hatványozódnak, miközben folyton azt mondja, hogy milyen jó, hogy itt vagyunk. A legutóbb mikor ellentmondtam neki gyereknevelés témában, akkor kiabálni kezdett, hogy egy „ilyen kis k*** nem fog engem kioktatni”.
Sokszor elgurul nála a gyógyszer, ha olyan dolog történik, ami neki nem tetszik. Ez lehet, hogy nem kapcsoltam le a villanyt a konyhában, vagy hogy sír a gyerek.

Szerintem ő az évek során egy súlyos mentális betegségbe került, bár ezt maga nem ismeri el, mert azt mondja, hogy csak „az olyan elmebetegek járnak pszichológushoz, mint te”. Tudni kell róla, hogy mindenkit gyűlöl a környezetében, minden egyes élőlényre van pár keresetlen szava és köszönni sem képes senkinek. Ennyi gonoszságot nem láttam még emberben. Régebben is láttam, hogy valami nem stimmel, de mégis csak az anyám, és már 15 éve nem éltem vele.

Jelenleg nem tudunk elköltözni, mert a kislány csak jövő szeptembertől tudna menni bölcsibe, és a gyesből nem tudnék albérletet finanszírozni, a gyermek apjára nem számíthatok és tudom, hogy nekem is jó lenne feldolgozni ezeket a traumákat, de nincsen rá heti 8-10 ezer forintom jelenleg. A kérdésem pedig az lenne, hogyan tudnám elviselhetővé tenni ezt a következő kilenc hónapot? Mit tudnék tenni ebben a helyzetben, hogy ép ésszel tudjam megúszni és ne menjen rá a lelki- és fizikai állapotom anyám viselkedésére?
nagyon szépen köszönöm előre is

Szakértői válaszok

3db válasz elérhető

A tartalom megtekintése csak a tagok számára elérhető.

Csatlakozás
Van már fiókod?
Bejelentkezés