Lelki egészség

Időbeosztás 3 hónapos baba mellett

#rosszanya #időbeosztás #napirutin

Kedves szakértők!
Van egy édes, mosolygós 3 hónapos kisfiam. Igyekszem odafigyelni az igényeire (együtt alszunk, folyton beszélek hozzá, nem hagyom sírni, szoptatom, ahányszor kéri), de egyre élhetetlenebbek a mindennapjaink.

Ott tartunk, hogy többnyire nem tudom a hétköznapi feladataim sem ellátni, van, hogy enni, fürdeni, és mosdóba menni sem tudok anélkül, hogy ne legyen sírás abból, hogy leteszem a pihenőszékébe, ezek a sírások köhögésig tudnak fajulni, míg fel nem veszem újra.

Napirendje is felborult a napokban. Előfordul, hogy a délutáni alvàs elcsúszik, mert nem hajlandó aludni (nézelődik, gügyög, ha megunja, sír), így, akár 1,5-2órával később alszik el, akkor is kizárólag kézben (ha lerakom, azonnal ébred, hordozóban sem marad sokáig, apával is maximum fél órát), ilyenkor csúszik a következő etetés időpontja is.

A babával kapcsolatos teendők 100%-ban rám hárulnak, a háztartásbeli feladataim sem tudom ellátni sokszor. Az "elkényeztetett" babát és a házimunka elmaradását rossz szemmel nézi a környezetem (és szóvá is teszi).

Mit tehetnék, hogy visszaálljon a napi rutin? Mit csinálok rosszul? Tényleg a szigor lenne a megoldás és, hogy hagyom sírni?
Köszönöm a válaszukat.

Szakértői válaszok

5db válasz elérhető

A tartalom megtekintése csak a tagok számára elérhető.

Csatlakozás
Van már fiókod?
Bejelentkezés