Lelki egészség

kèt gyermek mellett anya is vágyik saját időre

#énidő #anyaidő
Kedves Szakertők! Második gyermekünk érkezése óta (1 hónapos) egyre inkább erősödik bennem a bűntudat ha egy kis ,,anya időre,, vágyom. Egy gyereknél ezt megoldottam alvásidőben és este fél 8 utàn. Szuperül működött. Többen lettünk, oszlik a figyelmem. Fáradt vagyok. A nagyobbik kislanyom 3 éves, nem jár közösségbe. Segítségem van, rendelem az ebédet és jár egy hölgy takarítani, férjem 100 %-ban segít és támogat.

Az anyaidő igény jelenleg kimerül az innék egy kávét vagy úgy mosnék hajat, hogy legalább közben nem mesélek mesét. Probáltam ezt elfojtani, de nem megy. Egyszerűen képtelen vagyok reggel 5-től este 8-ig minden percben jelen lenni, valaszkésznek lenni.

Igényem van arra, hogy én is ember vagyok, külön álló, saját alapvető igényekkel, nèha 10 perc csend igénnyel. A nagyobbik lányom az elmúlt 3 évben ezt szinte soha nem tapasztalta meg, most a tesó érkezésével még ez is rátört- anya is egyedül akar lenni. Olyan szemrehányóan tud nézni, hogy komoly lelkiismeretfurdalásom van. Ha rögtön nem vagyok válaszkész azt kérdezi- anya miért nem beszélsz velem? Én meg belül érzelmi szabadesésbe kerülök már a mondattól. Legszívesebben kiabálnék, hogy ,,Szívem, mást sem csinàlok!!,,

Azt hiszem nekem kell változnom. Szeretnék segítséget kérni, hogy milyen könyvet/ könyveket tudnátok ajánlani ami segítene elmélyíteni és gyakorlatba vinni !!!! Zsigeri szinten az alábbi 1 mondatot:

,,Igen, az anyjuk vagy és mellette egy külön ember! Az önàlló idő jár. Ez nem önzőség, nem tőlük veszel el, nem vagy ettől rossz anya!
Köszönettel egy édesanya

Szakértői válaszok

3db válasz elérhető

A tartalom megtekintése csak a tagok számára elérhető.

Csatlakozás
Van már fiókod?
Bejelentkezés