Gyermeknevelés

Ujjszopás 2 hónapos babánál

#ujjszopás, #2hónapos, #sapkautálat
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni! 2 hónapos kislányom pár napja elkezdte szopni a hüvelyk ujját. Nagyon szeretném még az elején leszoktatni erről, hogy később ne legyen gond, se a fogaival, se azzal, hogy 4-5 évesen is ezt fogja csinálni.

Cumit is csak ritkán szokott kapni, ha nem tudom másképp megnyugtatni, azzal akár el is aludt, korábban elfogadta, de most egyáltalán nem akarja. Azért nem kapta meg állandóan, mert mivel folyamatosan ökölben van a keze, amúgy se tudta a szájába visszatenni, ha kiesett. Igazából nem is igényelte, én meg örültem neki, egészen idáig.

Tegnap szinte egész nap a szájában volt az ujja, próbáltuk kivenni, vagy elterelni a figyelmét, elővettem egy későbbre tartogatott rágókát is, de azt is hamar elengedi, még sokáig nem tud tárgyakat fogni a kezében. Este is a ujjával a szájában aludt el, korábban vagy rajtam aludt el, vagy önállóan a kiságyban, de ujjacska nélkül.

Arra is gondoltam, hogy esetleg éhes, így ma kb egész délelőtt cicizett, mivel anyatejes baba, (mellbimbó védővel tudom csak etetni)! Szerintem elég sok tejem van, ma már többször cseréltem neki pelust is, így nem gondolom, hogy a tejem mennyiségével gond van.

Esetleg elképzelhető ilyen picinél, hogy vmi sérelem érte? Egyetlen dolog van, amit nagyon utál, az a sapka felvétele, amit meg muszáj ráadnom szellőztetésnél is, ha hűvös van. Nagyon tud sírni miatta, és csak akkor nyugszik meg, ha ölben van, (ahogy leteszem, ordít tovább),vagy, ha mozog a babakocsi, elalszik, (de ha kinn vagyunk fél napot, mégse alhat annyit, mert akkor meg mi lesz éjjel).
Hogy lehetne megszerettetni vele a sapkát? Lehet, hogy emiatt jött elő nála az ujjszopi? Hogy tudnám leszoktatni erről még az elején? Köszönöm szépen!

Szakértői válaszok

2db válasz elérhető

A tartalom megtekintése csak a tagok számára elérhető.

Csatlakozás
Van már fiókod?
Bejelentkezés